Nieuwe dirigent voor de Harmonie

De Harmonie gaat het nieuwe jaar in onder leiding van dirigent Floris de Wever. Na het geven van twee gastdirecties was Floris De Wever zeer onder de indruk van de Harmonie. In goed overleg met het bestuur en de huidige dirigent, Bert van Dijken, zijn alle partijen overeengekomen dat Floris de Wever vanaf januari 2017 zal starten als dirigent.

Vier jaar geleden nam Bert van Dijken de dirigeerstok bij Wilhelmina weer ter hand. Onder zijn bezielende leiding is het orkest deze jaren behoorlijk gegroeid mede door het opzetten van klarinetcursussen voor volwassenen. Dit idee bleek een groot succes en leverde Wilhelmina een complete houtsectie op, de basis in een Harmonieorkest. De cursussen worden nog steeds aangeboden door Wilhelmina. Bert van  Dijken maakt voor Wilhelmina het verschil met zijn prachtige muzikale bewerkingen. Bert van Dijken zal op andere terreinen actief blijven voor Wilhelmina.

Floris de Wever werd in 1976 in Apeldoorn geboren. Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam en speelde bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. In 2007 behaalt Floris als eerste student aan het Utrechts conservatorium de Mastertitel voor directie. Het afsluitend examen hiervoor vond plaats in de nieuwe concertzaal Orpheus Apeldoorn, met medewerking van het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht.

De afgelopen jaren was Floris als dirigent verbonden aan verschillende orkesten. Zo dirigeerde hij voor langere tijd onder andere St. Agatha Harreveld, waarmee in 2002 het Nederlands Kampioenschap werd behaald. Ook stond hij voor de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar, de Regionale Politiekapel Noord- en Oost Gelderland en Prinses Juliana Beekbergen. Met dat laatste orkest won hij in 2007 ook het Nederlands Kampioenschap. Sinds 2006 is Floris verbonden aan Harmonie’67. Vanaf januari staat De Wever ook voor het Harmonieorkest Wilhelmina in Bedum. Wilhelmina verwacht met De Wever verder te kunnen doorgroeien.

bert_en_floris