Slagwerkensemble speelt ruim €6000 bij elkaar

24 uur muziek in een notendop

20.00u, vrijdagavond 24 maart in het Wilhelminahuis te Bedum. De 24-uurs marathon van het slagwerkensemble van CMV Wilhelmina is begonnen. Een drukbezocht openingsconcert wordt gevolgd door vele activiteiten. Ina Zeedijk gaat er vandoor met de Maestro-bokaal, een grote groep vrienden van de groep speelt graag een oorverdovend stukje mee.

00.30u, voorbij middernacht. Langzaam loopt het Wilhelminahuis leeg. Het ensemble blijft. Op het programma staat onder andere een compositieopdracht. Heel even geen muziek om je heen maar muziek in het hoofd.

05.00u, de klanken van Bløf schallen door het Wilhelminahuis, de groep speelt een prachtig arrangement van deze band. De ogen beginnen te hangen maar de spirit blijft. Hier wordt geld verdiend voor deelname aan het WMC in Kerkrade.

7.00u, de vogels laten ook hun kunsten weer horen. Na een goed verzorgd ontbijt gaat de groep onder leiding van dirigent Jan Geert Nagel verder repeteren. De hele zaterdag zijn er tal van activiteiten. Het publiek vermaakt zich tijdens de djembé workshop en de dirigent van het jeugdensemble leert de toeschouwers hoe je samen muziek maakt.

19.00u, het slotconcert. Hoe moe ze ook zijn, nog één keer wordt vol vuur een optreden gegeven. Precies om 20.00u wordt het optreden gestopt. De 24 uren zitten erop. De groep is moe en alleen nog maar benieuwd naar de eindopbrengst. De voorzitter geeft samen met de penningmeester duidelijkheid. De actie heeft €6085,- opgeleverd! Een fantastisch bedrag dat door de groep met veel blijdschap ontvangen wordt. De bar gaat open, de leden nemen het er nog heel even van. Een klein feestje om het succes te vieren. De groep gaat naar het WMC in Kerkrade, zoveel is zeker. 21 juli zullen ze daar hun optreden geven. Hou ze in de gaten: wmc.wilhelminabedum.nl

DSC04362