Harmonieorkest Wilhelmina Bedum Nederlands Kampioen

Het harmonieorkest is op zaterdag 4 november tijdens de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen in theater de Lawei met het hoogste puntentotaal geëindigd in de vijfde divisie. Er werd een verrassend hoge score gehaald van 86,33 punten!

Volgens een geblindeerde jury stak Wilhelmina met kop en schouders uit boven de overige deelnemers in het veld en mag het zich voor het eerst in haar geschiedenis minimaal een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

In het jury rapport stond opgeschreven dat Wilhelmina het beste had begrepen hoe een harmonieorkest moet klinken. De klankverhouding in de muziek tussen de koper en de houtblazers was het best bij het orkest uit Bedum.

Alle deelnemers in de vijfde divisie speelden hetzelfde verplichte muziekstuk ‘de Suite Miniatura’ van de Spaanse componist Santiago Quinto Serna.

Om de objectiviteit te waarborgen deed de driekoppige jury haar werk vanuit een geblindeerde tent die stond opgesteld middenin het theater. U kunt een opname van het optreden van Wilhelmina tijdens het Open Nederlands kampioenschap terugkijken op het Youtube kanaal van CMV Wilhelmina.

Het ongekende resultaat is behaald onder de leiding van dirigent Floris de Wever die in de stad Groningen ook dirigent is van het dit jaar jubilerende Harmonie ’67 (50 jaar).

Voor de muziekvereniging in Bedum is dit een geweldige opsteker en een mooie opmaat naar het jaar 2018. Het jaar waarin Wilhelmina haar 120 jarig bestaan viert met onder meer een sporthalconcert op zaterdag 26 mei 2018.

harmonie_onhk