Even voorstellen: Dani van Kruistum

Het slagwerkensemble is het seizoen begonnen onder leiding van een nieuwe dirigent: Dani van Kruistum. Hij stelt zich graag even voor:

Mijn naam is Dani van Kruistum, 24 jaar, woonachtig in Nieuwe Pekela. Op mijn 7e ben ik, met mijn vader als docent, begonnen met les op de kleine trom waarna al snel drums en melodie volgden. Op dit moment ben ik 14 jaar spelend lid bij Koningin Wilhelmina Delfzijl waarbij ik alle facetten van de slagwerkmuziek heb leren kennen.

Ik heb de opleiding Muzikaal Artiest gevolgd aan het Noorderpoortcollege in Groningen. Tijdens deze opleiding ben ik uitgeroepen tot het nummer 1 drumtalent van Nederland bij de landelijke drumwedstrijden van Van der Glas. Na een versneld afstudeertraject ben ik gaan studeren aan het conservatorium in Enschede.

Tijdens mijn studie had ik al werk als (slagwerk)docent, dirigent en drummer. Op dit moment ben ik werkzaam bij diverse malletbands en muziekscholen. Daarnaast ben ik slagwerker van de band Jetset Live. Tevens ben ik remplaçant bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Ik heb ontzettend veel zin om met het slagwerkensemble van Wilhelmina Bedum een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik hoop dat dit tot mooie resultaten gaat leiden.

IMG_7518