Jeugd Harmonie

Repeteert op: donderdagavond van 18:30 tot 19:15 uur
Onder leiding van: Lianne IJzer
Meespelen vanaf: 4 maanden muziekles

festivalzuidhornzoomAls je net begint met muziek maken moet je vaak nog lang wachten voor je mee mag spelen bij een orkest. Bij het harmonieorkest moet je bijvoorbeeld eerst je A-diploma hebben gehaald. Daarom is er binnen Wilhelmina het jeugdorkest. Je mag hier na een paar maanden muziekles al instromen! Je kunt dus al heel snel beginnen met dat wat muziek maken zo leuk maakt: sámen met allemaal andere muzikanten muziek maken.

festivalzuidhornprijsWe zijn steeds weer actief bezig om voldoende aanwas te vinden om zo een groot en breed bezet jeugdorkest te houden, zodat het jeugdorkest – net als de harmonie – mee kan doen aan veel concerten en andere optredens. Door actief met de jeugd bezig te zijn en ze op een leuke en leerzame manier te leren samenspelen wordt de jeugd voorbereid op het doorstromen naar de harmonie. Je stroomt namelijk na het halen van je A-diploma door naar het harmonieorkest. Soms blijf je ook nog een tijdje meespelen bij het jeugdorkest. Omdat je dan al veel geleerd hebt, kun je de nieuwe leerlingen helpen met muziek leren maken.

Momenteel bestaat het jeugdorkest uit ongeveer 20 leden. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van deze gezellige, enthousiaste groep jonge muzikanten? Kom dan eens een kijkje nemen op de repetitie in het Wilhelminahuis. Er wordt wekelijks gerepeteerd op de donderdagavond van 18.30 uur – 19.15 uur. De repetities lopen gelijk met het schooljaar, dus tijdens basisschoolvakanties zijn er geen repetities. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de contactpersoon van het jeugdorkest, .

festivalzuidhorn