MusiSchoolProject

Muziekles op: maandagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur
Onder leiding van: Geertje Mars – van der Wal
Meedoen vanaf: Groep 3 van de basisschool
Locatie: Regenboogschool

musischoolSinds oktober 2009 loopt het MusiSchoolProject. Dit is een samenwerkingsproject tussen de Regenboogschool en CMV Wilhelmina. Leerlingen van groep 3 en 4 (en eventueel ook oudere leerlingen) leren elke maandag spelenderwijs muziek te maken op de saxonett (een soort blokfluit met een klarinet mondstuk). Stap voor stap krijgen ze de beginselen van de muziek onder de knie.

De school biedt hiermee de kinderen een geweldige kans op een leuke en toegankelijke manier met muziek bezig te zijn. Het spelen op de saxonett sluit bovendien heel goed aan op het bespelen van andere blaasinstrumenten, met name de klarinet en de saxofoon. Na een jaar saxonett kunnen de leerlingen dus gemakkelijk doorstromen naar een ‘volwassen’ instrument. Ook daarvoor kunnen ze bij Wilhelmina terecht en kunnen ze al vrij snel meespelen in het jeugdorkest van Wilhelmina. Het is bijzonder dat een basisschool en een muziekvereniging elkaar zo kunnen aanvullen. De school zorgt voor een leslokaal, begeleiding en de PR; Wilhelmina voor de coördinatie, de saxonetten en een vakbekwame docent. Van de leerlingen wordt een bijdrage gevraagd van € 135,- voor de gehele cursus.

musischool2Saxonett leren bespelen is leuk. Soms is er verdriet als de tonen niet willen lukken. Maar door thuis flink te oefenen zijn de resultaten inmiddels duidelijk hoorbaar. Het is voor de muziekvereniging dan ook een geweldige stimulans te merken dat zoveel kinderen plezier beleven aan het bespelen van een muziekinstrument. In de voorgaande jaren hebben al veel kinderen meegedaan en spelen een aantal inmiddels mee in het jeugdorkest van Wilhelmina.

Coördinator van het project is Inez Zeldenrust namens CMV Wilhelmina en Willy Beenes namens de Regenboogschool. Voor vragen kunt u terecht op of 06-28617285.

De kosten voor de gehele cursus zijn €135,-. De eerste les is op maandag 6 november 2017.
Opgeven kan door het aanmeldingsformulier hiernaast in te vullen.