Jeugd Slagwerkensemble

Repeteert op: dinsdagavond van 18:30 tot 19:30 uur
Onder leiding van: Dirk-jan Apoll
Meespelen vanaf: één jaar muziekles

Het jeugd slagwerkensemble is opgestart om slagwerkleerlingen en plek binnen de vereniging te geven en voor te bereiden op het meespelen in het slagwerkensemble. Want waar een blaasorkest vaak vier of vijf slagwerkers heeft, kan een slagwerkensemble wel plaats bieden aan 25 slagwerkers! Samen maak je – net als het slagwerkensemble – muziek op bijna elk slaginstrument dat je kunt bedenken.

De afgelopen jaren zijn we actief bezig geweest om van het jeugd slagwerkensemble een volwaardige band te maken die ook zelfstandig kan optreden. Zo kunnen jonge slagwerkleerlingen al snel samen optreden op concerten en deelnemen aan concoursen. Door actief met de jeugd bezig te zijn en ze op een leuke en leerzame manier te leren samenspelen wordt de jeugd voorbereid op het doorstromen naar het slagwerkensemble. Sommige leden van het jeugd slagwerkensemble spelen zelfs al mee in het slagwerkensemble!

Momenteel bestaat het jeugd slagwerkensemble uit 4 leden die allemaal al meer dan een jaar muziekles hebben gevolgd. Want vanaf één jaar muziekles kun je meedoen met het slagwerkensemble. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van deze gezellige, enthousiaste groep jonge muzikanten? Kom dan eens een kijkje nemen op de repetitie in het Wilhelminahuis. Nieuwe leden zijn van harte welkom! Er wordt wekelijks gerepeteerd op de dinsdagavond van 18.30 uur – 19.30 uur. De repetities lopen gelijk met het schooljaar, dus tijdens basisschoolvakanties zijn er geen repetities. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de contactpersoon van het jeugd slagwerkensemble, .