Spetterend optreden van de basisscholen bij muziekvereniging Wilhelmina

Op dinsdagavond 20 maart is er een feestelijk en spetterend optreden gegeven door leerlingen van de Bedumer basisscholen GBS De Horizon en de Togtemaarschool samen met CMV Wilhelmina.

De afgelopen weken hebben de leerlingen kennis gemaakt met blaas- en slagwerk instrumenten als onderdeel van twee verschillende muziekprojecten. Muziekschool Hunsingo verzorgde de lessen voor de leerlingen en gaf op deze manier, samen met de muziekvereniging Wilhelmina, een kijkje in de keuken van de muziekwereld. Anne van der Sluis directeur van Muziekschool Hunsingo:“Het is een prachtige samenwerking tussen de muziekschool en muziekvereniging Wilhelmina. We hebben de afgelopen weken samen de schouders eronder gezet, mooi om te zien hoe dit op zo’n avond samenkomt en hoe muziek mensen met elkaar verbindt.”

In het Wilhelminahuis werd er door de kersverse leerling-muzikanten flink op los geblazen en geslagen. Zo konden ouders en andere bekenden horen wat de kinderen de afgelopen weken hebben geleerd. Ook het opleidingsorkest, het harmonieorkest én het slagwerkensemble van Wilhelmina speelden mee. Er werden allemaal vrolijke nummers gespeeld, waaronder het lied ‘Hallo allemaal’, bekend van de populaire serie de Luizenmoeder.

Na dit eerste optreden krijgen de leerlingen van beide basisscholen de mogelijkheid om in ieder geval tot aan de zomervakantie muzieklessen te blijven volgen. De kinderen kunnen kiezen voor een blaas- of slagwerkinstrument en krijgen les van gekwalificeerde muziekdocenten. De ambitie is om na de zomervakantie verder te gaan met het opleiden van de leerlingen tot volwaardige muzikanten.

Muziekproject_Wilhelmina01