Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina

De Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina is opgericht op donderdag 15 september 1898 in Bedum. Gezien de leeftijd zou je het niet zeggen, maar onze vereniging bestaat voor een groot gedeelte uit jeugdleden. Er zijn twee afdelingen binnen de vereniging: het harmonieorkest en het slagwerkensemble. We hebben een gezamenlijk opleidingsorkest waarin de leerlingen op speelse en creatieve manier beginnen met muziek maken.

CMV Wilhelmina heeft een eigen clubgebouw, het ‘Wilhelminahuis’. We zijn er erg trots op. Door hard werken van onze leden en lokale ondernemers is dit gebouw in 2005 tot stand gekomen. Zonder de financiële steun van de bevolking, de Gemeente Het Hogeland en een aantal fondsen, was dit niet gelukt. Het Wilhelminahuis is erg geschikt om te repeteren of andere activiteiten te organiseren. Ook andere verenigingen maken daarom graag gebruik van het Wilhelminahuis.

We vinden het belangrijk dat prestatie en gezelligheid hand in hand gaan. De leiding, de muziekkeuze en de activiteiten zijn hierop gebaseerd. Daarnaast is er veel aandacht voor de (jeugd)opleiding. Onder andere door projecten willen we kinderen en volwassenen uit Bedum en omgeving in contact brengen met de mooie wereld van muziek.