Van leerling tot erelid

Het is soms ingewikkeld om alle mogelijkheden en onmogelijkheden binnen onze vereniging te overzien. Daarom leggen we hieronder kort uit hoe een en ander zit:

groeienJe bent 7 jaar geworden. Gefeliciteerd, je kunt beginnen met je muzikale carrière! Door deel te nemen aan een van de AMV-Projecten leer je de beginselen van muziek maken en kom je erachter wat je leuk vindt.

Je hebt meegedaan aan een AMV-project of je bent net 8 geworden. Je kunt nu muzieklessen gaan volgen op een instrument. Naast de muzieklessen kun je ook al heel snel gaan meespelen in het opleidingsorkest, waar je iets leert dat nog leuker is dan muziek maken: samen muziek maken!

Je hebt je A-diploma (of gelijkwaardig niveau) gehaald! Dan kun je gaan meespelen bij het harmonieorkest of het slagwerkensemble. Je doet hier hetzelfde als bij het opleidingsorkest, maar op een hoger niveau.

Als lid van onze vereniging doe je mee aan allerlei muzikale activiteiten zoals: concerten, marsoptredens, aubades en concoursen. Daarnaast zijn er acties om geld in te zamelen, hebben wij studieweekenden en organiseren wij gezellige avonden.

Wanneer je al een tijdje lid bent, kom je er achter dat er veel werk verzet wordt. We kunnen je hulp dan ook goed gebruiken bij het organiseren van activiteiten, concerten of bij het draaiende houden van ons clubgebouw: het Wilhelminahuis.

Er zijn leden die zich jarenlang buitengewoon inzetten voor onze vereniging. Dat waarderen we natuurlijk erg. Om dat te laten zien, maken we een lid daarom soms erelid. Onze vereniging heeft momenteel drie ereleden: Chris de Vries, Marten van Dijken en Klaas Diepstra.