Van leerling tot erelid

Het is soms ingewikkeld om alle mogelijkheden en onmogelijkheden binnen onze vereniging te overzien. Daarom leggen we hieronder kort uit hoe een en ander zit:

groeienJe bent 7 jaar geworden. Gefeliciteerd, je kunt beginnen met je muzikale carrière! Door deel te nemen aan een van de AMV-Projecten leer je de beginselen van muziek maken en kom je erachter wat je leuk vindt. Je kan vanaf ongeveer deze leeftijd ook beginnen als leerling bij de twirlers.

Je hebt meegedaan aan een AMV-project of je bent net 8 geworden. Je kunt nu muzieklessen gaan volgen op een instrument. Naast de muzieklessen kun je ook al heel snel gaan meespelen in de jeugdharmonie, waar je iets leert dat nog leuker is als muziek maken: samen muziek maken!

Je hebt ondertussen een jaar muziekles gevolgd. Als je slagwerker bent, kun je er nu ook voor kiezen om in de jeugd slagwerkensemble te gaan spelen. Je leert dan dat je ook met alléén slaginstrumenten muziek kunt maken.

Je hebt je A-diploma gehaald! Dan (of als je ongeveer dat niveau hebt) kun je gaan meespelen bij het harmonieorkest of de slagwerkensemble. Je doet hier hetzelfde als bij de jeugdafdelingen, maar op een hoger niveau. Als majorette-leerling heb je ondertussen ook veel geleerd en kun je meedoen met een van de twirl groepen.

Als lid van onze vereniging doe je mee aan allerlei muzikale activiteiten zoals: concerten, wedstrijden, marsoptredens, aubades en concoursen. Maar ook acties om geld in te zamelen, studieweekenden of gezellige avonden horen bij de activiteiten van onze vereniging.

Wanneer je al een tijdje lid bent, kom je er achter dat er veel werk verzet wordt. We kunnen je hulp dan ook goed gebruiken bij het organiseren van activiteiten, concerten of bij het draaiende houden van ons clubgebouw: het Wilhelminahuis.

Ten slotte zijn er leden die zich jarenlang buitengewoon inzetten voor onze vereniging. Dat waarderen we natuurlijk erg. Om dat te laten zien, maken we een lid daarom soms erelid. Onze vereniging heeft momenteel drie ereleden: Chris de Vries, Marten van Dijken en Klaas Diepstra.